Elaborare proiect UVT securitate informatica

Pasul

Continut

Termen

01

Consider ca voi trebuie sa ganditi pe termen lung. Ati venit la acest master sa invatati despre securitate informatica. De aceea, cred ca voi trebuie sa aveti in atentie ce veti face la disertatie. Pornind de la titlul si continutul lucrarii de disertatie, a titlului proiectului si a cuvintelor cheie, in numar de 5 cuvinte cheie. Proiectul la Securitate informatica sa fie legat de ceea ce ganditi voi despre disertatie. Eu vad proiectul acesta ca pe o caramida la lucrarea de disertatie, nu rupt de acesta.
Exemplu:
titlul disertatie: sistem expert pentru bursa de valor
titlul proiectului la disciplina calitate software: realizarea componentei de afisare a graficelor privind variatia in timp a actiunilor la BVB
cuvinte cheie: grafica, bursa de valori, procedura, model variatie, actiune
Voi va trebui sa va ganditi ca proiectul vostru sa fie legat de codurile de etica. Adica aveti posibilitatea sa scrieti un cod de etica pentru o meserie de informatica de la voi de la munca. O alta tematica este de a defini obiective de urmarit prin implementarea unui cod de etica. Veti avea la dispozitie si posibilitatea de a studia impactul codului de etica si sa propuneti o metodologie. Daca luati o tema de proiect legata de pasii de urmat pentru a construi un cod de etica pornind de la ciclul de dezvoltare a unui produs software, ajungeti la concluzii interesante.

Bibliografia de 10 titluri o aveti. Mai daugati maxim 5 titluri

termen stabilit de autor

02

Stabilirea structurii proiectului, unde veti avea:
- introducere
- un capitol pentru definirea problemei
- un capitol pentru a prezenta modele, structuri
- un capitol privind solutia software
- un capitol cu eficienta a ceea ce s-a facut
- concluzii
- bibliografie
- anexe
Exemplu:
pentru proiectul Algoritmul de criptare YYY(ales de voi), o structura propusa este:
1. Introducere
2. Criptarea - proces esential in asigurarea securitatii informatice
3. Tipuri de algoritmi de criptare
4. Descrierea algoritmului YYY
4. Software pentru implementarea modelului algoritmului YYY
5. Testarea si interpretarea rezultatelor
6. Concluzii
Bibliografie
Anexe
Trimiteti totul in corpul scrisorii la adresa ionivan@ase.ro cu subiectul UVT2016PRO-02 urmat de grupa si nume student

termen stabilit de autor

03

La fiecare capitol se scriu 5 propozitii scurte pentru a preciza continutul in vederea eliminarii redundantei care se obtine repetand anumite elemente de la un capitol la altul prin repetare. Voi adaptati la problematica voastra care este de mare varietate avand in vedere ce inseamna secutitatea informatica azi. Ganditi practic exact pe ceea ce vi se cere la locul de munca, astfel incat sa aveti o solutie de inceput dar sa fie eficienta. Nu umblati dupa obiective extrem de complicate pentru ca nu aveti nici cum sa le implementati si mai ales nu aveti cum sa va verificati gandirea si sa vedeti ca solutia voastra de securitate este buna. Analiza vastra sa fie simpla. Fluxul vostru sa fie pe inteles. Ganditi-va ca lucrurile complecate sunt abandonate de cei pusi sa le implementeze si daca 100 spun ca ele nu sunt bune, asa ramane cum zic cei 100 si nu cum credeti voi. La capitolul 4 unde imi propun sa prezint solutia software voi pune propozitiile:
- resurse utilizate (limbaj, calculator, mediu de dezvoltare)
- arat ce biblioteci open source am folosit
- spun ce ameliorari am facut
- structura textului sub forma unei diagrame
- descrierea modulelor
- parametri, variabile, structuri utilizate
- stil de elaborare a textului, seturi de date de test
Voi adaptati structura la ceea ce aveti de solutionat. Daca va propuneti sa faceti structurarea unui flux care modifica algoritmul YYY scrieti exact ca e realizarea voastra. Va trebui sa lucrat cu un graf GANT sa definiti durate activitati, sa puneti activitatile intr-o ordine logica si sa detaliati cine sunt persoanele implicate, pentru a se vedea ca voi ati facut totul legat de dezvoltarea software pentru a implementa algoritmul.. Este rezonabil ca in proiectul vostru sa aobordati o problema concreta de la voi de la locurile voastre de munca. Cautati sa folositi si apartul matematic dobandit in studentie. O medie aritmetica, o dispersie, culegeri de serii de date, sunt bine venite, mai ales ca trebuie aratat cat de bun e algoritmul, in mod practic, de catre voi. Fiti practici si concreti, fara a face constructii banale si foarte generale, iar acolo unde ati luat ceva din literatura citati in mod obligatoriu pentru a nu fia acuzati de plagiat.
Trimiteti totul in corpul scrisorii la adresa ionivan@ase.ro cu subiectul UVT2016PRO-03 urmat de grupa si nume student

termen stabilit de autor

04

Realizare aplicatie daca este cazul si daca credeti ca o veti prelua in lucrarea vostra de disertatie din vara, cu care sa se verifice daca obiectivul propus in titlu este indeplinit. Se scrie asa cum s-a stabilit in capitolul respectiv si se tine seama de cele 5 propozitii date pentru acel capitol.
Pentru un proiect de calcul a duratei medii unui proces de criptare cu algoritmul YYY, se scrie un modul pentru achizitie de date. Va rezulta din achizitie un vector de atatea componente cate durate de tranzactii extrag. Mai se scrie un modul de calcul medie aritmetica. Se mai scrie un modul pentru calcul coeficient de covariatie si se concluzioneaza ca media este reprezentativa. Textul sursa se va pune in anexa corespunzatoare. Va exista o multime de seturi de date de test. Fiti creativi, ca sa aveti solutii originale direct incorporabile in lucrarea de disertatie.
Trimiteti totul in corpul scrisorii la adresa ionivan@ase.ro cu subiectul UVT2016PRO-04 urmat de grupa si nume student

termen stabilit de autor

05

Elaborare proiect
Veti construi un text respectand cerinte de:
- construire fraze cu concepte mai inainte de a folosi acele concepte
- referire bibliografie
- evitare a plagiatului
- construire scheme, formule si de referire corecta a acestora
- explicitare a variabilelor asa cum vi s-a spus la cursuri
- evitare a folosirii verbului A PUTEA
- evitarea folosirii negatiei NU in propozitiile voastre
- construirea de fraze folosind modul impersonal
- utilizarea in text a cuvintelor din titlu, din denumirile capitolelor si din lista de cuvinte cheie
Trimiteti totul ca fisier .doc nu .docx la adresa ionivan@ase.ro cu subiectul UVT2016PRO-05 urmat de grupa si nume student

termen stabilit de autor

06

Predare proiect in vederea analizei ANTIPLAGIAT
Trimiteti totul ca fisier atasat .doc nu .docx la adresa ionivan@ase.ro cu subiectul UVT2016PRO-06 urmat de grupa si nume student la adresa ionivan@ase.ro

In ziua sustinerii examenului