TUNOSOAREA LA SPORTIVI


Tunsoarea este o chestiune de stil la sportivi. De aceea, sportivii trebuie sa acorde o importanta speciala acestui detaliu. Toata activitatea sportivilor din aceasta ramura atat la antrenamente cat mai ales pe durata desfasurarii unei competitii trebuie sa fie axata pe preocuparea de a avea o tunsoare cat mai ingrijita. Mergand pe ideea ca un actor care este mare la repetitii va fi si mai mare la premiera, in timp ce un actor mediocru trateaza repetitiile cu dispret ca va fi mare la premiera, sportivul va trebui sa fie extrem de atent de modul in care se prezinta la antrenamente.
Sportivul trebuie sa realizeze o concordanta perfecta intre cum arata la nivelul detaliilor si modul in care se prezinta la antrenamente dar si in competitii. Neglijenta aspectului este cea care determina dimunuarea drastica a rezultatelor. Se stie ca in ridicarea halterelor, o musca asezata pe haltera cand sportivul este la nivelul maxim de concentrare il dobooara pe sportiv. Tot astfel trebuie sa gandeasca sportivul culturist cand neglijaza un detaliu, care distruge intreaga munca depusa pentru a se pregati. De aceea el trebuie sa fie extrem de atent la detaliul numit tunosare.
Foarte multi dintre sportivi prefera sa apara rasi pe cap din mai multe motive, dintre care se enumera:
- este usor de intretinut igiena caului
- atentia celor din jur este concentrata pe infatisarea generala si nu pe coafura
- se constituie o imagine mult mai omogena a sportivului, printr-o piele a capului cu aceleasi insusiri cu restul corpului
Alti sportivi, din contra, vin cu o tunosare care vine sa aduca un plus la imaginea de ansamblu, chiar avand un rol important in echilibrarea intregului ansamblu. devine insa foarte periculor cand prin tunsoare intreaga atentie este concentrata asupra podoabei capilare, iar miscarile sportivului atrag miscari ale frezei, ceea ce conduce la urmarirea acesteia si nu a calitatilor sportivului.

...