Ludovic TOVISSI

Profesorul

Privilegiul de a-l cunoaste pe profesorul Tovissi mi-a fost oferit de cursul de cursul de Calcul economic din anul al IV-lea de facutlate. Domnia sa era si prorector in acelasi timp. Fata de toti ceilalti profesori asi ASE-ului, profesorul TOVISSI s-a diferentiat, intrand in galeria marilor mei profesori prin:
- vaste cunostinte de matematici
- puterea de perfectionare
- introducerea in cursurile sale de noi metode
- capacitatea de a sintetiza
- modul de a transmite informatia
- tinuta morala speciala.
Am invatat pentru examenul acela si am luat o nota buna, zic eu. Dar mi-a ramas in memorie OMUL si mi-am propus ca daca voi ramane in invatamantul superior, cu EL voi lucra. Asa a si fost, dar dupa doi ani cand s-a pus problema admiterii la doctorat. L-am asteptat in fata cabinetului sau de prorector, i-am spus ca doresc sa merg sa fac doctoratul cu domnia sa. A fost de acord. De atunci a inceput colaborarea cu marele profesor Ludovic TOVISSI , colaborare care a incetat atucnci cand mentorul meu s-a dus spre ceruri, in lumea celor drepti.
Cine intra pe site-ul ASE.ro va vedea ca profesorul Tovissi a coordonat tezele de doctorat ale unor mari personalitati ale stiintei economice din Romania, printre ei enumerand pe Ion Gh ROSCA - actual rector al ASE, Vergil VOINEAGU - actual presedinte INS, Constantin MITRUT - fost decan al Facultatii de CIbernetica intre 1993 - 2007, Lucuian CROITORU - economist de marca in BNR si propus pentru functia de premier in 2009, Valer ROSCA - fost decan la Universitatea din Sibiu, Emil SCARLAT - fost sef al Catedrei de Cibernetica Economica prin anii 90, Constantin TARHOACA un profesor de geniu decedat mult prea devreme, Andrei TUDOREL - profesor in catedra de Statistica si multi, multi altii.