Propunere

Spuneam undeva ca am avut sansa unica de a cunoaste pe Csaba FABIAN si pe Ludovic TOVISSI, doi oameni speciali care mi-au spus ca teza de doctorat trebuie sa fie originala si ce inseamna acest lucru. Pana la votarea legii plagiatului (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe) si cum ne-am obisnuit la care s-au adaugat tot felul de alte ordonante si legi pentru a o face si mai greu de interpretat (Legea nr. 285/2004 , Ordonanta de Urgenta 123/2005, Legea 329/2006 si Legea nr.202/2010), plagiatorii erau forme de viata pe teritoriul nostru cel mioritic, iar plagiatul, era o activitate ca oricare alta precum pastoritul, prasitul si prelucrarea bronzului, ceea ce arata ca avea radacini adanci si vesnice.
In acest context este nedrept, adica profund nedrept sa-i iei sa-i executi in public pe unii ca au plagiat si pe altii tot atat de plagiatori sa-i lasi in pace si sa-si savureze in liniste gloria oferita de titlul stiintific de doctor obtinut prin tot plagiat, care tot hotie se numeste. De aceea propun:
- sa se dea o lege pentru toti plagiatorii care sa glasuiasca clar niste chestii
- intr-un an toti cei care se autodenunta sa renunte la titlul de doctor si la tot ce este legat de avantajele oferite
-daca in 5 ani recapata pe bune titlul de doctor sa recapete acele asa-zise drepturi, temporar dezactivate
- cine nu se autodenunta intra in analiza cu teze cu tot
- se analizeaza tezele cu software antiplagiat
- daca sunt gasiti vinovati de plagiat pierd totul si platesc 1.000.000euro despagubiri statului
- daca nu sunt gasiti vinovati si au teze originale, din milioanele recuperate, victorilosilor sa li se dea cate 10.000euro de bucata
- cine mai plagiaza, va face puscarie 10 ani cu executare si nu va avea drept la a scrie asa-zise carti stiintifice pentru a-si reduce   pedeapsa.
Ce-ar fi daca in legea de infiintare a S.R.L.-urilor, acolo unde se zic ce tipuri de activitati sunt interzise in a fiinta la obiectele de activitate a acestor organizatii s-ar introduce si ceva legat de dezvoltarea a tot ceea ce face atingere drepturilor de autor? Cred ca in acest fel n-ar mai apare asa-zisele organizatii si echipe care chipurile intocmesc lucrari de licenta, lucrari de disertatie si chiar teze de doctorat la cerere. Deci ar fi eliminat TRAFICUL cu obiecte care sunt legate de uzurparea drepturilor de autor.
Q.E.D.

Afisat azi 22 decembrie 2015 ora 11,00