ECHIPAMENTE PENTRU ANTRENAMENT



Echipamentele de antrenament sunt foarte diversificate si se clasifica functie de o serie de criterii, precum:
- locul unde sunt utilizate: numai la sala de antrenament, la domiciliu sau in ambele locuri;
- tipologia exercitiilor: vizeaza numai anumite categorii de muschi, vizeaza categorii largi de muschi;
- complexitatea exercitiilor: echipamente pentru exercitii simple, echipamente pentru exercitii complexe si, respectiv, pentru exercitii deosebit de complexe;
- posibilitatea de a masura efortul sau parametri xeecutantului: echipamente simple fara dispozitive de masurare, echipamente cu dispozitive de masurare a numarului de repetari, a intensitatii efortului, a duratei de executie, a ritmului cardiac sau a greutatii persoanei care executa.
Pentru un program corect definit trebuie sa existe4 si echipamentele care definesc cu rigurozitate fiecare executie, fiind neadecvata efectuarea de transformari. In loc de 10 repetari cu o greutate de 10 Kg se vor efectua 20 de repetari cu o greutate de 5 Kg sau se executa 5 repetari cu o greutate de 20 Kg. Daca se specifica necesitatea de a executa 7 repetari, se vor executa 7 repetari. Daca se indica utilizarea unei gantere de 13 Kg, exact gantera de 13 Kg se va folosi. Vechiul obicei cu MERGE SI ASA trebuie sa fie inlaturat din start daca se doreste rezultate vizibile in timpul optim.


Gantera de 10 Kg este un echipament obisnuit in exercitiile de forta


Gantera de 1 kg este utilizata in combinatie cu alte echipamente


Diferentele dintre gantera de 10 Kg si gantera de un Kg sunt vizibile


Flexorul cu arc genereaza numeroase exercitii prin modalitatile de prindere si prin tipurile de miscari de contractie a arcului de legatura a manerelor


Se vede cum se imbina manerul cu arcul, permitand realizarea unor miscari ce necesita efort diferentiat functie de modul de prindere a manerelor si a nivelului de apropiere a celor doua manere prin indoirea arcului de legatura


Indoirea arcului presupune efort care difera functie de pozitia bratelor in momentul in care se cauta apropierea celor doua manere.


Gantera de 10Kg cu piese detasabile se monteaza rapid, fixand manerul de cauciuc pentru prinderea cu mana a barei in timpul exercitiului, dupa aceea se fixeaza cele doua discuri si in final este utilizat sistemul de prindere


Sistemul de prindere contine un inel si un surub care se fixeaza pe bara de sustinere a discurilor prin miscare ciculara folosind bratul parghiei


Sistemul de prindere este vizibil si trebuie apreciata simplitatea si siguranta lui


Gantera trebuie prinsa foarte precis, pentru a crea acel echilibru necesar executarii fiecarei repetari cu dozarea efortului in mod corect.


Extensorul metalic este frecvent utilizat, insa efortul necesar este deosebit de mare cu cat creste numarul de arcuri utilizate pentru cresterea rezistentei la intindere.


Discul de 1,25 Kg este utilizat in a cera o mare diversitate de structuri de gantere, folosind un spatiu de depozitare foarte restrans.


Discurile pereche, fiecare de 1,25 Kg sunt pregatite pentru a fi montate, fiecare pe o gantera de 10 Kg, obtinand o gantera asimetrica de 11,25 Kg


Cele doua discuri de cate 1,25 Kg sunt atasate la gantera initiala de 10 Kg, obtinandu-se o gantera de 12,5 Kg


Patru discuri de cate 1,25 Kg sunt atasate la gantera initiala de 10 Kg, obtinandu-se o gantera de 15 Kg


Hand Grips


Se utilizeaza pentru antrenamentul mainii. Prin strangere se apropie cele doua manere, iar prin relaxare, manerele se departeaza. Repetarea operatiei fortifica degetele si palma.


aaaaa.


aaaaa.


aaaaa.


aaaaa.


aaaaa.


aaaaa.


aaaaa.


aaaaa.


aaaaa.


aaaaa.


aaaaa.


aaaaa.


aaaaa.


aaaaa.


aaaaa.


aaaaa.


aaaaa.


aaaaa.


aaaaa.


aaaaa.


aaaaa.


aaaaa.


aaaaa.


aaaaa.


aaaaa.


aaaaa.


aaaaa.


aaaaa.


aaaaa.


Push-up este un echipament simplu. Contine doua piese cu un grad de stabilitate foarte ridicata.


Pentru a asigura o buna aderenta la sol, partea metalica este acoperita cu un material rigid dar cu frecare mare.


Cele doua piese sunt identice.


Pozitionarea pieselor si distantele dintre ele se regleaza functie de obiectivul urmarit, de complexitatea miscarilor si de efortul la care trebuie supus executantul.


fata de executiile la sol, folosind echipamentul PUSH-UP se obtine o amplitdine controlata a executiei flotarilor.


Combinarea acestui echipament cu balonul atrage dupa sine si exercitii mai complexe, cu randament mai ridicat.


Numarul de repetari depinde de intensitatea programului, de distanta dintre cele doua piese si de obiectivul urmarit la startul exercitiului.


Materialul care inveleste partea metalica are o aderenta foarte buna, ceea ce permite executia de flotari cu controlul total al pozitiei.


Aparatul pentru ramat orizontal presupune:
- fixarea sarcinii
- stabilirea si reglarea pozitiei


Aparatul Pec Deck este utilizat pentru:
- fluturari


Aparatul Smith
- .........


Banca pentru hiperextensii
- .........


Banca pentru hiperextensii
- .........


....
- .........

body-equipment-pushup008 zzzsporty-pecdeck.jpg